Ümit Usta
Hamuru İçin
1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yeterince tuz
1/2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
5 adet domates
4 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 demet dereotu
Yeterince karabiber
Galeta unu
Hamur malzemesini alabildiğince un ile iyice yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlayalım.
Margarin yağı ile yağladığımız fırın tepsisine hamuru elimizle bastıra bastıra yayalım.
Üzerine kabuğunu soyup, ortadan ikiye böldükten sonra, yarım ay şeklinde ince ince kestiğimiz domates dilimlerini yayalım.
Yumurtayı, sütü ve ince ince kıydığımız dereotunu iyice çırpıp, domateslerin üzerine gezdirelim.
Orta ısılı 180 C dereceli fırında iyice kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra, dilimleyip sıcak sıcak servis yapalım.
|