| 
 
| 
 
 
 | 
 
Domatesli Açık Börek | 
 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117599 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2016 
1,601 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet kare milföy hamuru
 
3 adet orta boy domates
 
1 su bardağı rende İzmir tulumu
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Domatesler yuvarlak dilimlenir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine tuz, kekik serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. 190 derece fırında yarım saat pişirilir.Milföy hamurları 3*3 olarak uç uca bindirilir. Merdaneyle biraz açılır. Kenarları 1 parmak eninde katlanır. Tepsiye yerleştirilir. Domates dilimleri sıralanır. Altına rende peynir bırakılır. Domates dilimleri gene sıralanır. Bu şekilde bütün hamur kaplanır. 190 derece fırında peynirler erimeye başlayana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Domatesli Açık Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |