| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Domates ve Ekmekli Çorba Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Domates ve Ekmekli Çorba |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc50555 Gönderme Tarihi: 16.Nis.2010
 2,050 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 4 dilim bayat ekmek
 yarım çay bardağı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
 2 adet soğan
 3 diş sarımsak
 2 kg domates
 8 su bardağı Bizim Mutfak Tavuk Suyu
 2 çorba kaşığı domates salçası
 1 çay kaşığı toz şeker
 5-6 dal fesleğen
 
 Bayat ekmekleri 2 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında gevrekleşinceye kadar 10 dakika pişirin. Yağı büyük bir tencerede ısıtın. Doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra üzerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyip arada bir karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Ekmekten büyük parçalar koparıp tencereye koyun. Tavuk suyunu, salçayı ve tozşekeri ekleyin. Çorba koyulaşıncaya kadar 15 dakika tencerenin üzerini kapatmadan pişirin. Arada bir karıştırarak ekmek parçalarının birbirlerine yapışmamasını sağlayın. Doğranmış fesleğenleri ekleyip servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |