| 
 
 
 | 
Domates Sosu | 
  | 
do-re-mi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.10.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27854 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2008 
3,047 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. margarin
 
200 gr. kereviz (küp şeklinde)
 
1 adet ince kıyılmış sarımsak
 
1 dal taze kekik
 
600 gr. domates püresi
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
3 lt. et suyu
 
400 gr. havuç (küp şeklinde)
 
40 gr. rendelenmiş soğan
 
1 adet defne yaprağı
 
400 gr. un
 
50 gr. toz şeker
 
1 çimdik karabiber
 
 
Derin bir tavada margarini kızdırın. Havuç, kereviz, defne yaprağı, taze kekik, soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartın. Unu katıp sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın. Domates püresini ekleyip karıştırın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Sıcak et suyunu hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave edin. Şekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Oluştukça köpüğünü alın. İnce bir süzgeçten geçirip süzün. Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın. Servise hazır hale gelmiştir.
 
 
Not: Malzemeler 5 lt. sos için. Makarnalar içindir.
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
yudum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26691 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2008 
3,021 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet ufak havuç
 
1 adet ufak soğan
 
Yarım defne yaprağı
 
4 adet domates
 
1 diş sarımsak
 
1 tutam kekik
 
1 adet acı sivri biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı et suyu
 
2 çorba kaşığı un
 
 
Un zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine malzeme listesinde geçen tüm malzemeler ince doğranmış olarak katılır. Tuz, karabiber, kekik, tuz, defne yağrağı atılır. En son su katılır. Orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar kaynatılır. 15 dakika da kısık ateşte pişirilir. Daha sonra süzgeçten geçirerek sos kabına aktarılır.
  
 | 
Domatesli Sos | 
  | 
sarmaşık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24414 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2008 
3,275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Soğanı rendeleyip sarımsağı ezin. 1 çorba kaşığı ısıtılmış yağda bir iki defa çevirip, kabukları soyularak çekirdekleri çıkarılan rendelenmiş domates, defne yaprağı, tuz ve kırmızıbiber ekleyin. Ağır ateşte kaynatın.
  
 | 
Domatesli Sos | 
  | 
bendeniz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23231 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2008 
3,561 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 baş sarımsak
 
6 adet sivri biber
 
1 su bardağı ekşi yoğurt
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
3 adet domates
 
1 baş soğan
 
1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber
 
Tuz
 
 
Sivri biberlerin çekirdekleri çıkartılır. İnce ince doğranır, Domateslerin kabukları soyulur ve doğranır. Sarımsak ve soğan ince doğranır. Yoğurt çırpılarak ilave edilir. Acı kırmızı biber, karabiber ve tuz da ilave edildikten sonra bir müddet bekletilir. Sofraya getirilir. Arzu edilirse bu sosa 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilebilir.
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
Melda Özerman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.03.2008 
Mesajlar: 33 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22732 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2008 
3,300 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet büyük boy domates
 
3-4 diş sarımsak
 
Karabiber
 
4-5 damla sirke
 
Tuz
 
 
Domateslerin kabuklarını soyup bir tavanın içine rendeleyin. Sarımsakları ezip ilâve edin Tuz, karabiber, sirke ekleyip pişirin.
 
 
Not: Kızartmalarda ve köftelerde kullanabilirsiniz.
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
savaş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20962 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2008 
2,926 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 olgun domates
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 orta boy soğan
 
Arzuya göre kırmızı biber
 
3-4 diş sarımsak
 
 
Bir tencereye kuşbaşı doğranmış domates, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı koyunuz. Tuz ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tel süzgeçten başka bir kaba geçiriniz.
 
 
 
  
 | 
Taze Domates Sosu | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10847 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007 
3,209 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı (80 gr) sadeyağ veya margarin
 
5 orta boy (750 gr) domates
 
2 baş orta boy (150 gr) soğan
 
4 bardak su (veya et suyu)
 
1 çorba kaşığı un
 
1/2 çorba kaşığı tozşeker
 
1 kahve kaşığı kırmızıbiber,
 
Tuz
 
 
İnce ince doğranmış soğan, yağ ve yeteri kadar tuz tencereye konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dakika kadar unla birlikte karıştırılarak kavrulur. Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. Domatesler iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir. Domatesler ezildikten sonra su (veya et suyu), tozşeker ve kırmızıbiber ilave edilir, karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak kaynatılır. Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak süzülür. Elde edilen boza kıvamındaki sos, kullanıma hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
OSMANLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2006 
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7205 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2006 
3,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 domates
 
2 diş sarımsak
 
1 kuru soğan
 
Tuz
 
 
Bir tencereye domatesler rendelenir. Diğer malzemeler ince kıyılır tencereye katılır beraberce kaynatılır.
 
 
 
  
 | 
Taze Domates Sosu | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4351 
Gönderme Tarihi: 31.May.2006 
3,091 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 orta boy domates
 
1 orta boy soğan
 
1 dis sarmisak
 
1 defne yapragi
 
½ kahve fincani bitkisel yag
 
1 çay kasigi tuz
 
 
Domatesleri ikiye kesin ve çekirdeklerini çikartin. Kabugu kalacak sekilde domatesin içini rendeden geçirin.
 
Ince dogranmis soğan ve sarmisagi yagin içinde 2 dakika kavurun.
 
Domates, tuz ve defne yapragi katin. Kendi birakacagi suyu çekinceye 10 dakika kisik ateste pisirin. Makarnayla birlikte servis yapin.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3115 
Gönderme Tarihi: 01.May.2006 
7,790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy soğan
 
2 iri diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
2 adet iri domates
 
½ çay kaşığı kekik (inceltilmiş)
 
1 silme çay kaşığı tuz
 
½ çay kaşığı şeker
 
 
Soğanları ve sarımsakları blender ile iyice kıyın. İnce bir elekten geçirip suyunu ve posasını ayırın. Elde ettiğiniz posayı kekik ile birlikte iyice kızdırmış olduğunuz yağa atın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğanlar pembeleştiğinde tuz ve şekeri katın. Her defasında bir çay bardağı su ilave edip suyunu çektirerek pelte kıvamına getirin. Son defasında ise soğanın suyunu ilave edip yoğunlaşana kadar pişirin. Domates salçasını da karıştırıp bir süre pişirdikten sonra blender ile iyice parçalanan domatesleri ilave edin. Kıvamı istediğiniz gibi olduğunda sosunuz hazır olmuş demektir.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 05.09.2024
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1969 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çay kaşığı yağ
 
1 küçük soğan (iri doğranmış)
 
1 küçük havuç (kazınıp, doğranmış)
 
5 çorba kaşığı kereviz yaprağı
 
1/2 defne yaprağı
 
1/2 çay kaşığı kuru kekik
 
4 çay kaşığı un
 
500 gr. kon kase domates
 
1, 1/2 su bardağı et suyu
 
1/2 diş sarımsak
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
taze çekilmiş karabiber
 
 
Önce et suyunu kaynatın. Ocağı kısıp, et suyunu sıcak olarak saklayın. Yağı küçük bir kapta eritin. Soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı ve kekik dalını ilave edip, sebzeler hafifçe renk alıncaya kadar sote edin. Unu katıp, rengi hafifçe değişip, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin. Domatesi ilave edin. Domatesler suyunu verip tekrar çekinceye kadar ağır ateşte pişirin. Kaynar et suyunu azar azar ilave edip, kaynayıncaya kadar karıştırın. Sarmısağı katın. Tuzunu ve biberini koyun. Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda sosun tuzunu ve biberini kontrol edin. Gerekiyorsa tuz ve biber ilave edin. Sos pişince, tel süzgeçten geçirin.
 
 
Not: Bu sos spagetti, ravyoli ve benzeri hamurişleri, ayrıca et, balık ve birçok yiyeceğin yanında sunulabilecek temel bir sostur.
 
 
 ML® Kışlık Domates için tıklayın 
 
ML® Kışlık Domates (görsel)
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.03.2024
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1949 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 baş soğan
 
3 su bardağı et suyu
 
5 çorba kaşığı margarin
 
1.5 kahve kaşığı karabiber 
 
1/2 çorba kaşığı toz şeker
 
250 gr tuzsuz domates salçası
 
 
Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup,  orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Ardından et suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını örterek yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Karışımı süzgece koyun  ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün ve bir tencereye koyun, süzgeçta kalan posasını atın.
 
Tencereye koyduğunuz süzülmüş suya karabiber, domates, şeker katın ve boza kıvamını buluncaya dek tencerenin kapağını örtmeden kaynatın.
 
 
 ML® Domates Bastı için tıklayın 
 
ML® Domates Bastı (görsel)
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.10.2023
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1948 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 diş sarımsak 
 
1 tutam fesleğen
 
6 kaşık zeytinyağı
 
3 adet taze kırmızı biber
 
4 adet olgun domates (veya bir çorba kaşığı salça)
 
Tuz
 
 
Yağı ufak  bir tencereye koyup kızdırın. İnce kıyılmış sarımsak ve kırmızı biberleri ilave dein. 3 dakika kadar sote edin. Rendelenmiş domatesleri veya  bir kahve fıncanı su ile ezilmiş salçayı ilave edin. Kısık ateşte on dakika  pişirin. Tuz ve fesleğenleri sosa ilave ettikten  sonra 5-6  dakika daha pişirin. Sıcak sıcak makarnanın üzerine dökün.
 
 
 ML® Ketçap için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.03.2024
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1947 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 baş soğan
 
5 adet domates
 
4 su bardağı su 
 
1 çorba kaşığı un
 
4 çorba kaşığı  margarin
 
Yarım çorba kaşığı tozşeker
 
2 kahve kaşığı kırmızıbiber
 
 
Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup,  orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Sonra un ilave edin ve 3-4 dakika unla birlikte karıştınrıp, kavurun.  Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdekleri çıkardıktan sonra küp küp doğrayın ve tencereye atın. Domatesler iyice ezilinceye dek sık sık kanştırarak pişirin. Sonra su, kırmızıbiber ve toz şeker katıp, kanştırın ve koyulaşıncaya dek tencerenin üzerini örtmeden kaynatın. Sos koyulaştığında süzgece koyun  ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.10.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 |