1 yemek kaşığı margarin
1 küçük soğan
3 su bardağı rendelenmiş domates
1 çay kaşığı taze tarhun otu
1 1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı galeta unu
1/2 bardak rendelenmiş parmesan
2 adet patlıcan
4 adet yumurta
200 gr margarin
250 gram keçi peyniri
Orta boy bir tencerede, orta ateşte yağı ısıtın. Soğanı ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. İçine ara sıra karıştırarak domatesi, tarhun otunu, baharatları ve şekeri ekleyin.
Bu arada, fırınınızı 175 dereceye ısıtın. Ayrı bir kapta, galeta unu, Parmesan peyniri karıştırın.
Patlıcan dilimlerini önce çırpılmış yumurtaya ve sonra da galeta ununa batırın ve etrafını komple sarın. Büyük bir tavada, orta ateşte sana yağı ile patlıcanları kızartın.Kızaran patlıcanları kağıt havlunun üzerine çıkarıp fazla yağını alın.
Patlıcanları fırın tepsisine dizin ve üstlerine birer dilim keçi peyniri yerleştirin. Fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Hazırladığınız domates sosu ile beraber servis edin.
|