Sos için:
 
3 adet iri boy domates
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1'er tatlı kaşığı kekik ve kimyon
 
2 diş sarmısak
 
100 gram beyaz peynir
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
Tuz, karabiber
 
Köfte için:
 
Yarım kg köftelik kıyma
 
1 adet soğan
 
1 adet yumurta
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
 
Tuz, karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Sos için kabukları soyulmuş domatesler, zeytinyağı, kekik, kimyon, sarmısak, beyaz peynir, ekmek içi, tuz ve karabiberi blenderden geçirin.
 
Buzdolabında 1 saat bekletin.
 
Diğer tarafta derin bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, elle ufalanmış ekmek içi, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.
 
Hazırladığınız harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfteler hazırlayın.
 
Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın ve domates sosuyla servis yapın.
 
 
 
  
 |