|
|
Domates Soslu Pizza (İtalya) |
|
Gülbeyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Balçova/İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc4130
Gönderme Tarihi: 25.May.2006
3,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Pizza Hamuru Için:
1 çay kasigi toz seker
15 g kuru toz maya
1/2 çay kasigi tuz
3 çorba kasigi zeytinyağı
625 gr. un
Sosu Için:
4 çorba kasigi zeytinyağı
4 dis sarmisak, çok ince dogranmis
1 kg. domates
tuz ve karabiber
2 çorba kasigi kuru kekik
YAPILIŞI
Sekeri, 300 ml ilik suda eriyene kadar karistirin. Mayayi bu şekerli suya koyup eritin. Ince bir folyo ile kaplayip köpürünceye kadar 15 dakika dinlendirin. Unu bir hamur tahtasina koyup ortasini açin. Yagi, tuzu ve maya karisimini agir agir döküp elinizle karistirarak iyice yedirin, hamur kulak memesi yumusakligina gelinceye kadar yogurun. Hamuru, içine çok az un serpilmis bir kaba koyup üzerine biraz yag gezdirin. Üstünü bir mutfak bezi ile kapatin, iki misli kabarana kadar 1 saat dinlendirin.
Sos için: 3 yemek kasigi yagi kizdirip sarmisaklari içine atin. Kizarmaya basladigi zaman domatesleri ekleyin, 15-20 dakika demlendirin. Sosun koyu olmasi ve sarmisak kokmamasi gerekir. Tat vermesi için biraz tuz ekleyin. Firini en yüksek dereceye getirip isitin. Hamurun havasini almak için elinizle bastirip ikiye bölün. Ince bir firin tepsisini yaglayip hamurun yarisini çok ince bir kat olarak yerlestirin. Kenarlarini biraz daha kalin birakin. Sosun yarisini hamurun üzerine dökerek iyice yayin, kekik ile birlikte bolca karabiber ve 1 çorba kasigi yagi serpistirin. Ayni islemi hamurun ve sosun diger yarisi ile de tekrarlayin. Firinin en üst kisminda, kenarlar kitirlasincaya kadar 12- 15 dakika pisirin. Sicak olarak servis yapin.
ML® Domatesli Pizza için tıklayın
ML® Domatesli Pizza (görsel)
|
|
Domates Soslu Pizza (İtalya) Tarifleri Carpaccio Tarifleri
|
|