| 
 
 
 | 
Domates Soslu Pirinçli Balık | 
  | 
gülpare 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93879 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2013 
1,740 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Çay Bardagi Pirinç
 
450 gr Soyulmus Domates
 
50 gr Siyah Zeytin
 
1 Sogan
 
1 Dis Sarmisak
 
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
 
1 Tatli Kasigi Kekik
 
1/2 Su Bardagi Et Suyu
 
Karabiber
 
4 Balik Filetosu
 
1 Çorba Kasigi Un
 
1-2 Tatli Kasigi Kapari
 
 
Pirinci geleneksel yöntemlere göre pisirip pilav yapin. Domatesleri dörde bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalisin. Zeytinlerin çekirdeklerini çikarip ince ince kiyin. Sogan ve sarmisagi soyup küçük küpler halinde dograyin.
 
Bir tencerede 1 çorba kasigi yagi kizdirip soğan ve sarmisagi kavurun.
 
Domates ve kekigi ekleyin. Et suyu ve zeytini ekleyip tuz ve karabiberle tatlandirin. 5 dakika kadar pisirin.
 
Bu arada balik filetolarina tuz ve karabiber serpip una bulayin. Kalan yagi büyüktavada kizdirip baligi 4 dakika kizartin. Sicak olarak bekletin.
 
Kapariyi domatesli karisima ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandirin.
 
Baligi, domates sosu ve pirinç pilavi esliginde servis yapin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |