| 
 
| 
 
 
 | 
 
Domates Soslu Patatesli Hamsi | 
 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110147 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2015 
3,279 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
1 Kilo hamsi
 
6 Adet haşlanmış patates
 
2 Adet kuru soğan
 
1 Tutam maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Zeytinyağı
 
Domates sosu için:
 
4 Adet domates
 
2 Diş sarımsak
 
Az miktarda zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üstü için:
 
Yarım limon
 
Zeytinyağı
 
Maydanoz
 
 
Hamsilerin kılçıklarını çıkartıp ayıklıyoruz ve yıkıyoruz. Pasta veya kek kalıbının içine zeytinyağı döküp yağlıyoruz. Kalıbın içine papatya gibi diziyoruz. Birinci sıra tamamlandıktan sonra devamında hamsileri yan yana kalıbın kenarlarına diziyoruz. Yeteri kadar tuz, karabiber serpiyoruz. Bu işlem bittikten sonra iç harcını hazırlıyoruz. Haşlanmış patatesleri küp küp doğruyoruz. Kuru soğanları yarım piyaz olarak kesiyoruz. Öncelikle soğanı ve sarımsağı yakmadan kavuruyoruz. Daha sonra patatesleri ilave ediyoruz. Hepsini birlikte 5 dakika kavuruyoruz. Tuzunu, karabiberini, pul biberini istediğimiz kadar koyuyoruz ve ocağımızın altını kapatıyoruz. Maydanozu ince doğrayıp patateslerin üzerine serpip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu harcı dizdiğimiz hamsilerin üzerine döküyoruz ve kaşıkla patatesleri bastırıyoruz. Domates sosunu hazırlıyoruz. Sarımsakları ince doğrayıp tavaya sıvı yağı koyup 1 dakika kavuruyoruz. Üzerine kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Kısa süre kavurup sosumuzu hazırlıyoruz. Sosun bir kısmını patateslerin üzerine döküyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında 20 ile 25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarınca bir tabağa ters çeviriyoruz. Ayırdığımız sostan tam ortasına döküyoruz. Üzerine bir kasenin içinde hazırladığımız limon suyu, zeytinyağı ve maydanoz karışımını kenarlarına döküyoruz ve servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Domates Soslu Patatesli Hamsi Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |