Patlıcan, kabak, çarliston
 
Köftesi için:
 
500 gram kıyma
 
1 soğan
 
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
 
Sosu için:
 
4 domates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
 
Öncelikle köftesini yapmanızı tavsiye ederim, çünkü yoğrulduktan sonra bir miktar bekletilen köftenin lezzeti artıyor. Kıyma ve soğanı baharatla yoğurun. Bu tarifte ekmek koymadan hazırlıyoruz köfte harcını. Şekillendirdiğiniz köfteleri kızartın. Bu arada domatesi rendeleyip salça ve sarımsakla birlikte pişirin. Patlıcanları, kabakları ve biberleri irice doğrayıp yağda kızartın. Servis tabağına alıp üzerine sosun bir kısmını koyun, köfteleri dizin, kalan sosu gezdirin.
  
 |