| 
 
 
 | 
Domates Soslu Kereviz Dolması | 
  | 
yakupcan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2016 
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114531 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2016 
1,640 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kereviz
 
200 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
Yarım adet limon
 
200 gram domates püresi
 
1 adet havuç
 
5 yemek kaşığı margarin
 
2 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Kerevizler soyulduktan sonra iç kısımları oyularak limonla ovulur. Diğer yandan yemeklik olarak doğranmış olan soğanlarımız kıyma ile beraber kavrularak kerevizlerin içlerine doldurulur. Kereviz dolmalarımız 2 bardak su ile hafif ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Havuç rendelenerek domates püresi ile beraber margarinde kavrulur. Hazırlanan domates sosu kerevizlerin üzerine döküldükten sonra 10 dakika daha pişirilir, sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |