www.vzug.com
2 sığır bonfile, her biri 300 g
250 g dilimlenmiş pastırma
1 demet adaçayı
2 çorba kaşığı kanola yağı
İç malzeme:
70 g hurma
30 g badem, soyulmuş, öğütülmüş
½ çay kaşığı limon kabuğu
1 çay kaşığı akçaağaç şurubu
Acılı domates ezmesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 soğan, ince küp şeklinde doğranmış
2 diş sarımsak, ince küp şeklinde doğranmış
500 g domates, çekirdekleri çıkartılmış, iri küpler halinde doğranmış
1 dl beyaz balsamik sirke
10 g zencefil
1 tutam Şeker
1 tatam çili biber, kurutulmuş
Tuz
Karabiber
Harç için hurmaları, bademleri, limon kabuğunu ve akça ağaç şurubunu kalın püre haline getirin.
Sığır bonfileyi uzunlamasına kesin. Hurmalı harcı bu boşluğa doldurun. Eti iyice sıkıştırın.
Pastırma dilimlerini hafifçe üst üste dizin, üzerine adaçayı yaprakları koyun. Bonfileyi üzerine koyun ve pastırmayla sarın. Eti bir poşetin içerisine doldurun, vakumlayın. Torbayı delikli pişirme kabına koyun, soğuk pişirme bölmesine itin. Buharla pişirin.
Domates salçası için zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyin, buğulayın. Domatesi ekleyin birlikte buğulayın. Balsamik sirke ile sulandırın. Zencefili soyun, rendeleyin, ekleyin.
Sosu kısık ateşte kapağı kapatmadan 30 dakika kaynatın, baharat ile tatlandırın.
Sığır bonfileleri poşetten çıkarın ve sıcak yağ içerisinde her tarafını kızartın, porsiyonlara ayırın ve domates salçası ile servis edin.
|