Gülay Cemek
300 Gr. Kuzu Eti
Domates Kurusu
3 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3-4 Çorba Kaşığı Biber Konservesi
2 Çorba Kaşığı Biber Püresi
2 Soğan
5 Diş Sarımsak
Yonca yağ
Tuz
Su
Güveamizin içine yağı ve etleri koyup kavuruyoruz. Ardından soğan, sarımsak, domates kurusu, salça ve biber püresi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Etler kavrulunca üzerine kuru fasulyeyi yayıyoruz. Ardından konserve biberi de güvecin içine ekliyoruz. Son olarak biraz su ve tuz ekleyerek kapağını kapatıyoruz ve yarım saat kaynatıyoruz. Ocaktan aldığımız güveci 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
|