| 
 
 
 | 
Domates Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182753 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2025 
166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet büyük boy domates
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet soğan (ince doğranmış)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
1 su bardağı sıcak su
 
Yarım çay bardağı doğranmış maydanoz
 
Pişirmek için:
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve içlerini dikkatlice çıkarın. Çıkan domates içlerini bir kenara ayırın.
 
Bir tavada zeytinyağını ısıtıp doğranmış soğanı kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
 
Domates içlerini doğrayıp tavaya ekleyin. Salçayı, baharatları ve sıcak suyu ekleyerek pirinçler hafifçe suyu çekene kadar pişirin. Son olarak maydanozu ekleyip karıştırın.
 
Hazırladığınız harcı domateslerin içine doldurun ve üzerlerine domates kapaklarını kapatın.
 
Dolmaları tencereye dizin, sıcak su ve zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Domates Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185324 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2025 
46 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet orta boy domates
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 tutam nane
 
1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
 
1 su bardağı sıcak su
 
(Etli versiyonu için: 150-200 g dana kıyma eklenebilir)
 
 
Domateslerin üst kısımlarını kapak olacak şekilde kesin.
 
İçlerini bir kaşık yardımıyla dikkatlice çıkarın (içini atmayın, iç harca ekleyebilirsiniz).
 
Geniş bir kapta pirinç, doğranmış soğan, salça, baharatlar, zeytinyağı, maydanoz ve domates içlerini karıştırın.
 
Etli yapmak isterseniz kıymayı da ekleyin.
 
Domateslerin içini hazırladığınız harçla çok sıkı olmayacak şekilde doldurun.
 
Kapak olarak kestiğiniz domates parçalarını üzerine kapatın.
 
Dolmaları tencereye dizin, tabana hafifçe zeytinyağı gezdirin.
 
Yanlardan sıcak suyu ekleyin, domateslerin yarısına gelecek kadar su olmalı.
 
Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |