| 
 
 
 | 
Domates Dilimli Etli Tepsi Böreği | 
  | 
vah det 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132226 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2018 
963 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo ekmek hamuru
 
500 gram kuşbaşı et
 
1 bardak dolmalık fıstık
 
100 gram margarin
 
1 kaşık çeşnili tuz
 
2 tane doğranmış yeşil biber
 
1 avuç nane yaprağı
 
10 tane dilimlenmiş domates
 
Üzeri için:
 
1 tane yumurta beyazı
 
 
Kuşbaşı eti yağda kavuralım üzerine çeşnili tuz atalım dolmalık fıstıkları koyalım ve soğutalım.
 
Ekmek hamurunu ikiye bölelim yağladığımız tepsiye bir parçasını koyalım eti dökelim ve üzerine nane yapraklarını dilimlenmiş domatesle biber dizelim.
 
Diğer hamuru koyalım ve yumurta beyazını sürüp kalan domates biber dilimleriyle süsleyelim ağzına folyo kapatıp fırında pişirelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |