| 
 
 
 | 
Domat Soslu Havuç Kızartması | 
  | 
ismiye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88000 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2013 
2,000 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kalın havuç
 
Kızartma yağı
 
Sos için:
 
4 adet orta boy domates
 
1 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
 
 
Hauçların kabukları soyulur. Enine 4 parçaya kesildikten sonra boyuna cetvel gibi dilimlenir. Kızgın yağda rengi dönene kadar kızartılır, servis tabağına konur. Sos malzemesi bir küçük tencereye bırakılır, bir taşım pişirilir. Kızarmış havuçların üzerine gazdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |