Nermin Erkoyuncu
Domalan 800 gram
Su 3 su bardağı
Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı
Yumurta 3 adet
Soğan 2 orta boy
Yoğurt (süzme) 1 su bardağı
Karabiber ½ tatlı kaşığı
Su ½ su bardağı
Kırmızıbiber ½ tatlı kaşığı
Sarımsak 2 diş
Tuz 1 tatlı kaşığı
Domalanı doğra, yağla soğanı pembeleştir. Domalanı ilave et. Kavur. Karabiber, kırmızıbiber, tuz ve su koy pişir. Domalan yumuşayınca yumurtaları kır, pişir. Yoğurdu su ile ez, sarımsakları tuzla döv, yoğurda ilave et, karıştır. Domalanın üzerine gezdir.
Not: Domalan tarladan toplanarak pişirilen, Türkmenler tarafından çok sevilen bir yemektir.
|