|
|
Dolma İçi (Amasya) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc83038
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2012
2,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
Amasya Valiliği
6 yumurta
1 yemek kaşığı salça
Yarım kg. yeşil mercimek
300 gr. çekilmiş yarma
2 baş soğan
200 gr. pastırma veya yağdan ayrılmış kuyruk kıkırdak
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Bir diş sarımsak
Tuz
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr. koyun kuyruğu
Koyun kuyruğu küp şeker büyüklüğünde doğranır. Bir tavada kavrularak yağı eritilir. Kevgirden süzülerek yağından ayrılır. Sıcak olarak tavada dövülür. Islatılmış mercimekler hazırlanır, süzülür soğan küp şeklinde doğranır. Bir çay bardağı sıvı yağda kavrulur. İnce ince doğranmış pastırmalar soğanın üzerine ilave edilir. Haşlanmış mercimek yıkanmış yarma eklenerek 1,5 su bardağı sıcak su ilave ederek dövülmüş kıkırdak ve baharat eklenir. Pilav kıvamına gelince altı kapatılır maydanoz (kıyılmış) eklenerek sıcak servis yapılır.
Not: Üzüm yaprağıyla bohça şeklinde sarılarak dolma gibi de yenebilir.
|
|
Dolma İçi (Amasya) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|