12 adet dolgun dolma biber
 
Yarım kg kıyma
 
2 dilim bayat ekmek
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 su bardağı su
 
 
Ekmek dilimlerinin kenarları çıkarılır. Üzerine rendelenmiş soğan katılır ve mıncıklanır. Kıyılmış maydanoz, kıyma, karabiber ve tuz ilave edilir, 2-3 dakika yoğrulur. Sonra bu harç oyulmuş dolma biberlerine doldurulur. Yayvan bir tencereye dizilir. Üzerine salça, su ve yağ karışımı gezdirilir. Kapak kapatılır, orta ateşte yarım saat kadar pişirilir.
  
 |