| 
 
 
 | 
Dolangel | 
  | 
delibaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2011 
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76370 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2012 
2,492 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
500 gr. Un
 
1 su bardağı süt
 
2 kesme şeker
 
Tuz
 
1 çorba kaşığı maya
 
100 gr. Tereyağı
 
Üstü için:
 
Yumurta sarısı
 
Haşhaş
 
İçi için:
 
250 gr. Beyaz peynir
 
2 haşlanmış patates
 
1 tatlı kaşığı çörekotu
 
Tuz
 
 
Bir su bardağı sütle şeker eritin. Unu eleyin ortasını açın mayayı dökün yoğurun ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapın. 20 dakika dinlendirip merdane ile açın. Üzerine tereyağını sürün. Bohça gibi katlayın dolapta Isaat bekletin.Tekrar merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Hazırladığınız içi yayın. Bir ucundan başlayarak sıkıca sarın. Rulo yapın. Kendi ekseni etrafında döndürerek sarın yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |