|
|
Dolama Poğaça |
|
fatma hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2009
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80830
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2012
2,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
5 Su Bardağı un
1 Tatlı Kaşığı silme tuz
1 Tatlı Kaşığı tepeleme şeker
2 Su Bardağı süt
1 Kase peynir
1 Paket tek kullanımlık instant kuru hamur mayası
1 Adet yumurta sarısı
Unu eleyin, yoğurma kabında un, tuz, şeker, maya ve ılık süt ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.Hamuru mayalanması için beklemeden iki parçaya ayırın, her parçayı da 6 ya bölerek toplam 12 beze yapın. Oda sıcaklığındaki margarini 10 eşit parçaya bölün. Bezeleri tabak büyüklüğünde açarak, üzerlerine margarin sürün, 6 bezeyi bu şekilde açıp yağladıktan sonra üst üste koyun. 6. bezeye margarin sürmeyin.Diğer 6 bezeyi de aynı şekilde açıp yağlayın Tabak büyüklüğünde açıp yağladığınız 6 lı hamuru merdane ile 1-1,5cm kalınlığında açın. Üzerine peynirli harç serpin ve rulo yapın. Yaptığınız ruloyu kendi etrafında dolandırın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı sıralayın.Hamurların üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu serpin.Mayalanması için sıcak bir ortamda en az bir saat bekletin.(ne kadar çok beklerseniz hamurunuz o kadar güzel mayalanacaktır) Hamur iki misline ulaşınca önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin.
|
|
Dolama Poğaça Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|