| 
 
| 
 
 
 | 
 
Doğrama | 
 
  | 
talimat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129423 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2017 
1,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
2 adet domates
 
1 adet soğan
 
4 adet kabak
 
4-5 adet bamya
 
1 adet yeşil biber
 
4 adet patates
 
1 adet kırmızı biber
 
200 gr. yeşil fasulye
 
1 adet ekmek hamuru
 
4 - 5 diş sarımsak
 
80 ml. zeytinyağı
 
30 ml. sirke
 
Kırmızıbiber
 
Kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanları alaca soyup, dörde bölün. 4 cm. uzunluğunda doğrayıp tuzlu suda bekletin. Kabaklan temizleyin, dörde bölüp 3-4 cm. uzunlukta kesin.
 
Biberlerin tohumlannı çı-katırtıp uzun kesin. Soğanı jülyen kesin. Fasulyeleri ayıklayıp bütün bırakın. Patatesleri dörde kesin. Domatesleri blanşe edip dilimleyin. Sarmısakları soyup bütün bırakın. Bamyalann baş kısımlannı koni biçiminde soyup 30 dakika sirkeli suda bekletin.
 
4 adet testiye bütün malzemeyi kat kat döşeyin. Tuz, baharat koyun, zeytinyağını paylaştınn. Ekmek hamurunu dörde bölüp testilerin ağzım sıkıca örtün. Önceden 200°Cde ısıttığınız fırınınızda 45-50 dakika pişirip servis yapın.
 
 
Not: Bu yemeği isterseniz güveçte veya herhangi bir fırın kabıyla da hazırlayabilirsiniz. Ama toprak kabın tadı ve odun fınnın birleşimiyle kendine has bir tat yaratır. Bazı yörelerde patlıcan yerine tüylü acur da kullanılmaktadır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Doğrama Tarifleri Beyti Tarifleri
 | 
 
 
 
 |