Maya için:
 
1 çay bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı şeker
 
Alabildiği kadar un
 
Ekmek için:
 
1,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
Alabildiği kadar un
 
 
İki gün önceden maya malzemesiyle orta sertlikte bir hamur yapılır, üzeri kapalı bekletilir. Sonra bu hamurun ekşimesi gerçekleşmiş olması gerekir. Başka bir kaba aktarılır, üzerine su, un, tuz  konur. Ele yapışmayan bir hamur yapılır. Üzeri kapatılır, 1,5 saat dinlendirilir. Sonra tekrar yoğrulur, yarım saat daha dinlendirilir. Somun şekli verilir. Üzerine unlu su sürülür, bıçakla çizikler atılır. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 |