https://acunn.com
 
 
Sebzeler:
 
Baby pancar
 
Mor havuç
 
Rezene
 
Karnabahar
 
Baby havuç
 
Kereviz sapı
 
Kuşkonmaz
 
(yukarıdaki sebzeler, blanch edilip tütsülenecek.)
 
Yer elması
 
Sarımsak
 
Zeytinyağı
 
Baby patates
 
Truf mantarı
 
Yoğurtlu mayonez sos
 
Süzme yoğurt
 
Tuz
 
Karabiber
 
Truf yağı
 
Arpacık soğan turşusu
 
Şalgam suyu
 
Limon
 
Şeker
 
Soslar
 
Tarçın
 
Bal
 
Limon suyu
 
Nar ekşisi
 
Zeytinyağı
 
Susam yağı
 
Zencefil
 
Enginar sirkesi
 
Süsleme için:
 
Erik çiçeği
 
Latin yaprağı
 
 
Yer elması ve baby patatesleri yağlı kağıdın içinde sarımsak ve zeytinyağı ile fırına atıyoruz.
 
Kalan bütün sebzeleri soyup blanch ediyoruz fazla suyundan arındırıyoruz ve kenarı ayırıyoruz.
 
Arpacık soğanların kabuğunu ayırıp şalgam suyu, limon ve şeker ile bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
 
Mayonezimizi yapıyoruz truf yağı ve süzme yoğurt ile birleştirip çırpıyoruz.
 
Kullanacağımız diğer soslarımız için; tarçın bal, limonsuyu ve zeytinyağını çırpıyoruz.
 
Nar ekşisi ve zeytinyağını çırpıyoruz.
 
Susam yağı, zencefil ve enginar sirkesini çırpıyoruz.
 
Soslarımızın hepsini sos fişeklerine alıp ayırıyoruz.
 
Kuşkonmazlarımızı uzunlamasına kesiyoruz tabağımızın altına şerit şerit yerleştiriyoruz.
 
Üzerine mayonezli, truf yağlı dip sosumuzu koyuyoruz. Sosun içine batacak şekilde dik pozisyonda sebzelerimizi ve soğan turşumuzu yerleştiriyoruz.
 
Taze truf mantarı rendeleyip, üç farklı sosumuzla lezzetlendirip. Yenilebilir çiçek ile süslüyoruz.
 
 
 
  
 |