|
|
Dim Sum (Çin) |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc5406
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,358 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
12 adet
Hamur Malzemeleri
250 gr un
1 yumurta
1 yemek kasigi tuz
Su
Ic Malzemeleri
250 gram et ufak ufak kesilmis yada kiyma
5 adet kurumus mantar yada ufak dogranmis taze mantar
3-4 dilim taze ufak dogranmis zencefil
2 dis sarımsak
YAPILIŞ TARİFİ
Hamuru hazirlayin ve 30 dakika dinlendirin.Busirada etleri tavada biraz
yag ile pisirin.Taze mantar kullanicaksaniz,zencefil ve minik dogranmis
sarımsakla beraber etlere ekleyin ve pisirmeye devam edin.Kurumus
mantar kullaniyorsaniz suda bekletin ve butun malzemeleri koyduktan
sonra ekleyin.On dakika kadar pisirin ve ilinmaya birakin.
Ic malzemeleri hafif soguduktan sonra, hamurdan cevizden buyuk parcalar
kopararak elinizde yuvarlayin ve bastirarak daire bicimine getirin.Hamurun
icine bir yemek kasigi icmalzemeden koyarak,hamuru torba gibi
birlestirerek kapatin.Hamurlari koydugunuz kabin altini ispanak yapraklari
ile kaplayarak benmari usulu ile pisirin.Fakat hamurlari koydugunuz kabin
agzini mutlaka kapatin.Ayrica buharda pisirme makineniz varsa buharda
pisirebilirsiniz.Yada kaynayan bir tencerenin uzerine,yine ispanak
yapraklari serilmis bir tel koyup hamurlari bunun uzerine koyarakta
pisirebilirsiniz.
|
|
Dim Sum (Çin) Tarifleri Çin Yemekleri
|
|