Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ahtapot Tarifleri > Dilbalığı Ruloları (1 adet - 35,750 defa bakıldı)

Dilbalığı Ruloları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dilbalığı Ruloları

ASIK
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2006
Mesajlar: 48
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc28038
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2008
2,157 defa indirildi / yazdırıldı




12 iri lahana yaprağı
2 iri dilbalığı (her biri yaklaşık 350 g)
limon dilimleri (süsleme için)
Baharlı, pirinçli harç:
60 g (4 çorba kaşığı) pirinç (tercihen kabuklu pirinç)
bir tutam tuz
60 g mantar (ince kıyılmış)
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra iri parçalar halinde doğranmış)
30 g hindistancevizi kreması (isteğe bağlı)
1/2 tatlı kaşığı köri
bir tutam zencefil

Harcı hazırlamak için bir tencereye 17,5 cl (yaklaşık 1 1/3 su bardağı) su koyup, pirinci ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, harlı ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, pirinç bütün suyunu çekene ve iyice yumuşayana kadar (20 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, mantarlar, domatesler, hindistancevizi kreması (isteğe bağlı), curry ve zencefili koyun ve iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın.
Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Pişirme sırasında .yanmamaları için 24 kürdanı 10 dakika kadar soğuk suda bırakın. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo döşeyin.
Lahana yapraklarını kaynar suda renkleri ağarıncaya kadar (15 saniye) tutup, bir süzgeçte suyunu süzdürün. Sonra soğuk sudan geçirip, sularını yeniden iyice süzdürün. Lahana yapraklarını uzunlamasına ikiye bölüp, kenarlarını kesin. Her lahana parçasını 15 x 2 cm'lik şeritler halinde katlayın. Pirinci 24 parçaya ayırıp, lahana şeritlerinin üstüne koyun.
Keskin bir bıçakla, her bir balıkfiletosunu 2 cm genişliğinde 3 parçaya kesip, parçaları pirinçli lahana yaprağı şeritlerinin üstlerine koyun. Lahana yapraklarını rulo halinde yuvarlayıp, iki uçlarından taşacak biçimde birer kürdan geçirin.
Ruloları fırın tepsisine yerleştirip, tepsiyi fırına vererek balığın yumuşaklığı ve lahana yaprağının yeşilliği kaybolmayacak kadar (5 - 6 dakika) pişirin.
Tepsiyi fırından alıp, ruloları geniş bir tabağa dizin ve çevrelerini limon dilimleriyle süsleyerek sıcak sıcak servis yapın.






Dilbalığı Ruloları Tarifleri Ahtapot Tarifleri



(1 adet Dilbalığı Ruloları 35,750 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort