| 
 
| 
 
 
 | 
 
DİL ROSTOSU (düdüklü) | 
 
  | 
Başarısız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2006 
Mesajlar: 59 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20333 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2007 
2,499 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 Sığır dili
 
1/2 Çorba kaşığı un
 
1 Orta boy havuç
 
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 Orta boy soğan
 
1 Defne yaprağı
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
1/4 Çay kaşığı karabiber
 
Garnitürü için :
 
1 Orta boy havuç
 
2 Orta boy patates
 
1 Su bardağı bezelye
 
 
Dili düdüklü tencereye koyunuz. Dörde bölünmüş havuç ve soğan, defne yaprağı, tuz, karabiber ve 3 su bardağı su koyup pişiriniz. Sıcak iken derisini soyunuz. 1 cm. genişliğinde dilimleyip, servis tabağına yerleştiriniz. Etrafını değişik renklerde sebze garnitürü ile süsleyiniz.
 
Unu biraz su ile eziniz. 1 su bardağı et suyu ve yağ ilave ederek bir taşım kaynatınız. Dilin üzerine gezdirip sıcak servis yapınız.
 
 
Not : Dil düdüklü tencerinin özelliğine göre 40-50 dakikada pişer. Normal tencerede pişmesi 4-5 saat sürer.
 
 
ML® Garnitürlü Dil (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
DİL ROSTOSU (düdüklü) Tarifleri Böbrek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |