https://cook.com.tr
 
 
Dil Peyniri 400 Gram
 
Sızma Zeytinyağı 1 Çay Bardağı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Tereyağı 50 Gram
 
Sarımsak 4 Diş
 
Yarım Yağlı İnek Sütü 1 Su Bardağı
 
Arpacık Soğan 500 Gram
 
Dil Balığı 1200 Gram
 
 
Önce dil balığı filetolarını sütte yarım saat bekletin.
 
Bir adet dil balığının iki filetosunun arasına dil peynirlerini ince uzun şeritler halinde yerleştirin.
 
Üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
 
Oluklu ızgara tavasında tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağı eritip kızdırın.
 
Harlı ateşte balığın her iki yüzünü, içindeki peynir iyice eriyene kadar pişirin.
 
Balıkları tavadan aldıktan sonra, aynı tavaya kalan yarım çay bardağı zeytinyağını boşaltın.
 
Yağ kızdıktan sonra aynı tavada ayıklayıp yarıya böldüğünüz arpacık soğanları ve sarımsakları ilave ederek soteleyin.
 
Sarımsak ve soğanlar karamelize olduktan sonra balıkların yanına yerleştirerek servis yapın.
 
 
 
  
 |