| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Dible Fasulyeli Pilav Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Dible Fasulyeli Pilav |  
|  | Al Pay Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.11.2019
 Mesajlar: 30
 Şehir: Gaziantep
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146739 Gönderme Tarihi: 14.Kas.2019
 1,025 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 kg fasulye
 1 su bardağı pirinç
 3 adet orta büyüklükte soğan
 1 çay bardağı zeytinyağ
 1 adet küçük domates
 1 çorba kaşığı tereyağ
 Pul biber
 Karabiber
 
 Taze fasulye küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Fasulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağ iyice yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |