| 
 
| 
 
 
 | 
 
Dhokla | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151339 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2020 
3,117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
350 gram nohut unu
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı doğranmış acı yeşil biber
 
1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
 
Tuz
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
1 limonun suyu
 
Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Servis için:
 
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Hardal tohumu
 
Köri yaprağı
 
Kişniş
 
Yeşil acı biber
 
 
Un ve yoğurdu derin bir kasede karıştırın.
 
Azar azar su ekleyerek koyu kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
 
Tuzunu da ekleyip üzerini kapattığınız hamuru 4 saat dinlendirin.
 
Bu sürenin sonunda zencefili, zerdeçalı ve yeşil biberi hamura ekleyip karıştırın.
 
Bir buharda pişiriciye sığabilecek büyüklükteki kabınızı yağlayın.
 
Karbonatı limon suyu ve sıvı yağ ile ayrı bir kasede karıştırın.
 
Bu karışımı da hamura ekleyin ve güzelce harmanlayın.
 
Hamuru kalıba aktarın.
 
Dhokayı 10-12 dakika ya da iyice pişene kadar buharda pişirin.
 
Pişiriciden alıp biraz soğuttuktan sonra kare kare dilimleyin.
 
Sıvı yağı tavada ısıtıp hardal tohumlarını ve köri yapraklarını yağda çevirin.
 
Yağı dhoklaların üzerine gezdirin.
 
Kişniş yaprakları ve biber dilimleriyle birlikte servis edin.
 
 
Not: Dhokla, Hindistanın Gucarat eyaletinin mutfağına ait bir tarifdir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Dhokla Tarifleri Bulgur Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |