| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Derepazarı Pidesi (Rize) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Derepazarı Pidesi (Rize) |  
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc158130 Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021
 1,257 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.aksam.com.tr
 
 1 kilo un
 10 gram yaş hamur mayası
 10 gram tuz
 Su
 Yayla peyniri
 
 Derepazarı pidesi tarifini denemek sanıldığı kadar zor değil. Un, su, tuz ve mayayı yoğurduktan sonra 45 dakika dinlenmeye bırakın.
 Dinlenen hamuru ufak bezelere bölün. Tezgâhın üzerine bir bez serin ve bölünen hamurları dizin. Hamurların mayalanması için üzerlerine bir bez örtün 30 dakika daha dinlenmeye bırakın.
 Hazırladığınız pide hamurunu daire şeklinde elle açın. Hamurun kenarlarını parmak kalınlığında içe kıvırın. Yayla peynirini küpler halinde hamurun üzerine serin. Peynirlerin üzerine yumurta sarısı sürün.
 Hazırlanan pideyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Pideler fırında yaklaşık 5 dakika piştikten sonra fırından çıkarılıp üzerlerine
 100 gr tereyağı ilave edin ve pişirmeye devam edin. İsteğe bağlı olarak pidenin ortasına bir adet yumurtayı bütün olarak kırabilirsiniz.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |