https://www.sek.com.tr
 
 
2 dilim somon balığı
 
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
3 dal dereotu
 
1 sap taze soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı kapari
 
2 yemek kaşığı SEK Quark Sade
 
1 yemek kaşığı mayonez
 
1 tatlı kaşığı taneli hardal
 
 
Sosu için dereotunu, taze soğanı, sarımsağı ve kapariyi ince ince doğrayın. SEK Quark Sade, mayonez ve hardalı ilave edip tüm malzemeyi b ir araya getirin. Sosunuz hazırdır. Somonları zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovun. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 ºCye ayarlı fırında balığın kalınlığına göre 10-12 dakika pişirin. Pişirdiğiniz somonu servis tabağına alın, sosla birlikte hemen servis edin.
 
 
 
  
 |