THY Skylife
 
 
Gözleme için:
 
125 gr un
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
2 yumurta
 
250 gr süt
 
Bolca kıyılmış dereotu
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Harcı için:
 
200 gr ekşi krema
 
250-300 gr füme somon
 
 
Un, tuz ve yumurtaları bir kapta önce azar azar süt, sonra dereotu ilavesiyle iyice karıştırın. Karışımı 30 dakika dinlendirin. Kızdırdığınız tere yağına gözleme karışımını akıtıp kızartın. Gözlemeleri aralarına yağ emici bir kağıt koyarak ılık bir yerde bekletin. Karabiberi ekşi kremayla karıştırıp gözlemelerin üstüne sürün. Parçalara ayırdığınız somonu aralarına koyup külah şeklinde kıvırdıktan sonra bekletmeden servis yapın.
  
 |