2 yumurta
 
120 gram tereyağı
 
2,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım demet kıyılmış dereotu
 
Tuz
 
İçi için:
 
2 haşlanmış patates
 
100 gram kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamuru yapmak için bir yumurtanın sarısı hariç listedeki malzemenin hepsini bir kapta hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok, unlanmış tezgâhta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi katın. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp, bolca çörek otu serpin. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 |