5 adet haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
3 adet yufka
Üzeri için:
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Haşlanmış patatesleri iyice ezin. İçine rendelenmiş soğan, sıvı yağ, süt, dereotu tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Temiz bir zemin üzerine yufkalardan birini serin. Üzerine patatesli harcın 1/3ünü koyup yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Üzerine kalan harcın yarısını koyup yayın. Son olarak üçüncü yufkayı serin ve üzerine kalan harcı yayın. Rulo yaparak patatesli yufkaları sarın. 3 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın kabına dizip, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Isıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
|