| 
 
 
 | 
Dereotlu Kaparili Somon Fileto Tava | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114590 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2016 
1,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gr. tereyağı
 
4 adet somon fileto
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
4 yemek kaşığı kapari
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
Yarım demet ince doğranmış dereotu
 
 
Orta ateşte tavayı iyice ısıtın. Sıcak olduğunda çok hızlı bir şekilde somon ve sonrasında tereyağı ekleyin.
 
3 ila 4 dakika kadar altın kahverengi oluncaya kadar pişirin. Tuz ve biber ekleyin. Somonun pişmesini bekleyin.
 
Daha sonra limon suyu karışımı ile kaparileri ekleyin ve kıyılmış dereotu karıştırın. Servise hazırdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |