| 
 
| 
 
 
 | 
 
DENİZ ÜRÜNLÜ PİLAV | 
 
  | 
ahenk canoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.11.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57458 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2010 
2,622 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
300 gr ayıklanmış balık
 
300 gr dondurulmuş kalamar
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 çay bardağı domates püresi
 
2.5 su bardağı sıcak su
 
3-4 dal maydanoz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Süzüp bol suda durulayın. Kalık ve kalamarları doğrayın.
 
Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğan ve sarımsağı kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Pirinç, balık ve kalamarları ilave edip hafifçe kavurun. Domates püresini ekleyip kanştırın. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
 
Maydanozu kıyıp tereyağı ile birlikte pilava ilave edin. Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
DENİZ ÜRÜNLÜ PİLAV Tarifleri Diyet Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |