Kısa URL: https://ml.md/lc32853
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2009
2,240 defa indirildi / yazdırıldı
4 KİŞİLİK KULLANILAN MALZEME
Ahtapot 100 gr.
Mezgit 100 gr.
Domates 6 adet
Yörsan krema 2 kaşık
Zeytinyağı 150 gr.
Sarımsak 2 diş
Nane 1/4 bağ
Frenk soğanı 3-5 tane
Tuz 1 tutam
Karabiber 1 tutam
Limon 1 adet
Krema 2 yemek kaşığı
Su 1 Lt.
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağında sarımsak ve domateslerimizi soteleyip krema ve 1 litre kaynar su ilave edip kaynatarak pişirelim. Bu karışımı blenderdan geçirdikten sonra deniz mahsullerini haşlayarak çorbamızın içerisine tuz karabiber ve limon suyu ile birlikte ilave edelim. İnce doğranmış frenk soğanı ve nane ile servis edebiliriz.