|
|
Deniz Börülcesi |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66097
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
2,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 bağ deniz börülcesi
Yarım limon suyu
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Bağ halinde satılan deniz börülcelerinin, çamurlu olan kök kısımlarını kesip atın. Kalanları iyice yıkayın. Tencereye kaynamış su koyup, börülceleri içine atın. 10-15 dakika kadar, börülceler yumuşayıncaya kadar haşlayın. (Çok fazla haşlamamaya dikkat edin; biraz diri kalmaları daha iyi olacaktır.) Sonra börülceleri hem soğumaları için hem de yeşil renklerini kaybetmemeleri içindeki çok soğuk sudan geçirin. Börülcelerin içindeki çok sert dalları ayırmanız gerek. Sert kısımlarından tutarak, yeşil kısımlarını sert dal kısımlarından ayırın. Zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsakla yaptığınız sosu üzerine gezdirin. Ilık ya da soğuk sunun.
|
|
Deniz Börülcesi Tarifleri Balkabağı Tarifleri
|
|