| 
 | 
| Deli Oğlan Sarığı (Safranbolu Karabük) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173594 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
 240 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mine Bakkaloğlu
 
 12 adet köy yufkası
 Yarım kg ceviz içi
 250 gr tereyağı
 400 ml üzüm pekmezi
 200 ml su
 
 Yufkanın içine ceviz serpilerek rulo şeklinde sarılır. Üç parmak kalınlığında kesilerek önceden yağlanan tepsiye dizilir. Tereyağı eritilerek dizilen tatlının üzerine gezdirilir. Odun ateşi közünün üzerinde ağır ağır pişirilir. Pekmeze su katılarak şerbet yapılır. Soğuk tatlıya sıcak şerbet dökülür, tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |