1 bağ kara lahana
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 litre su
Tuz
Sıvı yağ
Yıkanmış olan karalahanaları ince ince kesin.
Soğanı sıvı yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Ardından kavrulan soğanlara salça ilave edip, bir süre daha karıştırın.
Karalahanaları da tencereye alarak 3 malzemeyi birden kavurun. Malzemeleri sürekli karıştırarak, lahana ve soğanları yakmadan iyice öldürün.
Yıkanmış olan bulguru da tavaya ilave edelim; tavaya soğuk su, tuz, pul biber ve kimyon ilavesi de yaparak kaynamaya bırakalım.
Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir müddet daha pişirelim.
Bulgur iyice pişinceye kadar, kısık ateşte tutalım. İhtiyaç olursa biraz su ekleyerek, pişirmeye devam edebilirsiniz.
|