5 adet dolma kabak
 
5 adet patlıcan
 
2 adet soğan
 
1 su bardağı  pirinç
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet taze nane
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 adet domates
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
Üzeri için:
 
2 adet domates
 
 
Kabak ve petlıcan enine 3'er parçaya kesilir. Kabağın içi oyulur, iyice kıyılır. Üzerine 1 adet kıyılmış soğan ve diğer malzemelerin yarısı eklenir ve harmanlanır. Patlıcanlar da 3 parçaya kesilir. İçi oyulur, iyice kıyılır, 1 adet kıyılmış soğan ve kalan malzemeler eklenir. Oyulan kabakların içine patlıcanlı iç, oyulan patlıcanların içine kabaklı iç doldurulur. Dolmalar tencereye dizilir. Üzerlerine dilimlenmiş domates konur. 1 su bardağı su gezdirilir. Kapak kapatılır. Orta ateşte 35 dakika kadar pişirilir. Ilık olarak servise sunulur.
  
 |