| 
 | 
| Değirmen Pilavı (Kastamonu) | 
|  | gülru akyüz Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.02.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140333 Gönderme Tarihi: 06.Şub.2019
 872 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 Siyez Bulguru 1 Su bardağı
 Pilavlık Bulgur 1 Çay bardağı
 Domates 2 Adet
 Yeşil Sivri Biber 3 Adet
 Tuz
 Karabiber
 Pul Biber 1 Tatlı kaşığı
 Domates Salçası 1 Yemek kaşığı (Ev yapımı)
 Biber Salçası 1 Yemek kaşığı (Ev yapımı)
 Sarımsak 1 Diş
 Tereyağı 3 Yemek kaşığı
 
 Bulgur yıkanır ve durulamaya bırakılır. Kuru soğan, biber ve domatesler ince kıyım doğranır. Domateslerin kabuğu soyulur. Derin bir tavaya tereyağı eklenir. Soğan biber ve domatesler rengini kaybetmeyecek kadar kısa süre sotelenir. Salça ve baharatlar, tuz dahil eklenir. Bir süre daha sotelendikten sonra bulgurlar eklenir. Tamamı karıştırılıp biraz daha sotelendikten sonra yeteri kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar bekletilir. Bu işlem bitince tencerede ağzı kapalı şekilde 15 dakika kadar dinlendirilir.
 
 Not :Bu ve benzeri pilavlarda çok az sulu olmalıdır. Su miktarı ayarlanırken bulgurun maksimum şişme seviyesi hesaplanmalıdır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |