| 
 
| 
 
 
 | 
 
Defneli Beyin Tava | 
 
  | 
Mete'lik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2011 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59576 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011 
2,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 dana beyni
 
haşlamak için:
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 soğan (dörde bölünmüş)
 
1 defne yaprağı
 
2 dal maydanoz
 
1/2 kahve fincanı sirke
 
4 su bardağı su
 
kızartmak için:
 
1/2 su bardağı un
 
3 yumurta
 
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
bir tutam karabiber
 
1/2 su bardağı çiçek yağı
 
 
Beyinleri 10 dakika buzlu suda bekletin. Sudan çıkarın, zarlarını soyun. Haşlama malzemesini bir tencereye koyup kaynatın. Beyinleri içine atın, 10 dakika haşlayın. Ateşten alın, su soğuyuncaya kadar beyinleri tencereden çıkarmayın. Daha sonra beyinleri alın, ince olmayan dilimlere ayırın. Tuzlayıp biberleyin. Rende peyniri üstüne serpin, elinizle hafifçe bastırarak peynirin beyin dilimlerine yapışmasını sağlayın. Unlayın, çırpılmış yumurtayı batırın. Kızgın yağda ikişer dakika alt ve üstünü kızartın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Defneli Beyin Tava Tarifleri Sakatatlar
 | 
 
 
 
 |