| 
 
 
 | 
Davut Çelebi Köftesi (Mardin) | 
  | 
kuruş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2019 
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146913 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2019 
1,220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
60 gram ince bulgur
 
60 gram yarma buğday
 
60 gram irmik
 
1 adet kuru soğan
 
3 çay kaşığı tuz
 
2 çay kaşığı kişniş
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
 
Bulgur, yarma ve irmiği bir kasede karıştırıp üzerine ılık su ekleyin ve kabarana kadar bekleyin.
 
Kabaran buğdaylara tuz ve kişniş ekleyin ve yoğurun.
 
Bu harçtan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve ortalarına bastırıp şekil verin.
 
Bu esnada suyu kaynatın ve köfteleri içine atın.
 
Soğanları küp küp doğrayıp yağda kavurun.
 
Salçayı da soğanlara ekleyip koyu kıvamlı bir sos elde edene dek kavurun.
 
Sarımsakları ezip çırpılmış yoğurtla karıştırın.
 
Pişen bulgur köftelerini kevgirle tencereden alıp servis tabağına aktarın.
 
Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra da domates sosunu gezdirip sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |