Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sofra Düzeni ve Servis > Davet Hazırlıkları (1 adet - 25,921 defa bakıldı)

Davet Hazırlıkları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Davet Hazırlıkları

figennur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc38695
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2009
2,736 defa indirildi / yazdırıldı




Salonların temizlenmesinde dikkat edilecek hususlar, duvarlar, radyatörler, tablolar, abajur ve aplikler, camlar, vitrinler, halılar yerler (parke, taş marley, vb.) temizlik ve cilaları yapılır.
Yemekte kullanılan aksesuar kaplarının temiz tutumu, sırasiyle, karabiber, değirmenleri veya gümüş karabiberlik, hardallıklar, zeytinyağlık sirke kapları, tuzluk, kürdanlık, sigara tablaları ve diğer çeşni kapları büyük bir itina ile temizlenir, üzerlerinde gümüş çerçevesi veya sapı bulunuyorsa parlatılmalıdır.
Özellikle; tuzluklar boşaltılarak, rutubetin etkisiyle topaklanan tuzlar kurutulmalı ve tuzlukların delikleri kolayca akabilecek biçimde açılmalıdır.
Hardal kapları ve kaşıkların kaplarından boşaltılarak yıkanmalı ve tekrar kapların içine yerleştirilerek masaya konmalıdır. (Tatlı ve sert hardallar birbirine karıştırılmamalıdır.)
Ketçap ve yabancı menşeli baharatlar, kapları yıkanıp, kurulandıktan sonra tekrar kaplarına yerleştirilmelidir.
Zeytinyağ, sirke, limonlukların kapları boşaltılıp yıkanmalı kurulandıktan sonra yenisi tekrar konmalıdır.
Sirkelerde tortu varsa, ince süzgeç kâğıdından süzülmelidir.
Kürdanlıklar; cam, kristal, porsölen, gümüş veya herhangi bir madenden yapılmışsa. Kürdanlar, temizlenmiş, kurulanmış kürdanlıklara yerleştirilir. Gümüş kürdanlıklar özel gümüş cilası ile parlatılır.
Sosluk, salata ve diğer çeşni kapları dikkatle temizlenir, parlatılır ve kurulanır.
Su sürahileri ve bardakların temizliklerinde sabun veya herhangi deterjanlı sıcak su kullanılır. Bardaklar böylece yıkandıktan sonra durulanır ve keten bir bezle kurulanır.
Özellikle su, çay, kahve, bardaklarında ruj lekelerinin kalmamasına dikkat edilmelidir.
Sürahilerin içine zar şeklinde ince patates atılmalı, bir iki avuç tuz, bir bardak sirke ilâve ederek ağzını kapatarak sağa sola, yukarı aşağı çalkalanmalı ve bir bez üzerine tersine süzülmeye bırakılmalıdır.
Parmak yıkama kapları, buzluklar, her kullanıştan sonra yıkanıp kurulanarak kaldırılmalı, gümüş kısımları parlatılmalıdır.
Gümüş bıçak, çatal ve kaşıklar yıkanmış, parlatılmış olarak servise çıkarılmalıdır. Diğer madenden yapılmış olanlar sadece sabunlu su ile yıkanarak kurulanmalı ve diğer yemek tabakları da yıkanmış ve kurulanmış olarak servise konmalıdır.
Yemek servisini kolaylaştıran servantîar ve istasyon büfelerinde temizlikleri, salonun çeşitli yerlerine konması gereken saksı, çiçek vazoları, sandalye yemek masası temizlikleri dikkatle gözden geçirilir.
Bütün bu temizlik ve hazırlıklar yapıldıktan sonra, salon davetli kişilerin sayılarına, salonun plânına ve salonda bulunan sarbit engellere göre düzen ve biçime sokulur.
Soğuk büfenin kurulması itina isteyen bir husustur, aşağı yukarı bir metre yüksekliğinde olmalı örtüsü ön kısımdan yere kadar inmelidir böylece arka tarafa yerleştirilen araçlar ve buz kovaları görülmemiş olur.
Masa üzerine dizilmiş tabaklar bıçak çatal ve peçeteler, servis tarafına çeşitli yemekler sıcak soğuk, tatlı, pasta, meyve sepetleri ve bardaklar dizilmelidir.






Davet Hazırlıkları Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis



(1 adet Davet Hazırlıkları 25,921 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort