https://acunn.com
 
 
Dana yanağı 1 adet
 
Kuru soğan 1 adet
 
Havuç 1 adet
 
Kereviz sapı 1 dal
 
Sarımsak 2 âdet
 
Limon 1 adet
 
Defne yaprağı 2 adet
 
Biberiye 1 dal
 
Beyaz sirkesi 30 ml
 
Et suyu 2 şişe
 
Tuz
 
Şeker
 
Salça 30 gr
 
Büyük boy patates 2 adet
 
Krema 1 paket
 
Taze kekik
 
Taze biberiye
 
Tuz
 
Tereyağı
 
Pırasa 2 dal
 
Kereviz yaprağı
 
Şampiyon mantar
 
Kültür mantarı 4 adet
 
Un 30 Gr
 
Tuz
 
Limon suyu
 
 
Öncelikle dana yanağımızın sinirlerini ve fazlalıklarını ayıklıyoruz tencerede mühürlüyoruz. Ardından tenceremizde Kuru soğan, havuç, kereviz sapı, sarımsak, defneyaprağı ve biberiyeyi kavuruyoruz. Limon suyu, Beyaz sirke, et suyu, Tuz ve şeker ile pişirmeye bırakıyoruz.
 
Patateslerimizi soyuyoruz mandolin yardımı ile ince cipsler haline getiriyoruz. Krema ve taze baharatlarımızla bir karışım elde ediyoruz. Patatesleri bununla harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş kalıba dizmeye başlıyoruz.
 
Dizme işlemi bittikten sonra üzerine bir agarlık bırakarak dolapta ya da cheller da şekil almasını sağlıyoruz. 180 derece fırında 25 dk pişiriyoruz. Pişince kalıp ile tekrar dondurucuya koyup şekil sabitlenince kalıptan çıkarıp porsiyonluyoruz.
 
Mantarlarımızı şeklini verip un, tuz ve limon sulu karışımda bekletiyoruz.
 
Etlerimiz pişince altında kalan pişme sıvısını bir miktar salça ile kıvam verip süzdükten sonra soğuk tereyağı ile parlak bir sos haline getiriyoruz.
 
Etlerimizi porsiyonluyoruz, kestiğimiz patates bloklarımızı tereyağında dışı altın sarısı olana kadar kızartıp, etler sos ve kurutulmuş pırasa ve kereviz yaprağı ile servis ediyoruz. 
 
 
 
  
 |