| 
 
 
 | 
Dana Rosto | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1926 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
7,339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2.5 kg dana rosto
 
1 su bardağı et suyu
 
2 soğan, kıyılmış
 
1 kereviz,kıyılmış
 
1 defne yaprağı
 
1 dış sarımsak, kıyılmış
 
 
Bütün malzemeleri beraberce yoğurup, karıştırın. Bu karışımı dana rostonun üzerine döküp yaklaşık sekiz saat kadar buzdolabında saklayın. Daha sonra eti bir kabın içine koyup 4 saat kadar  pişirip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.09.2024
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67486 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011 
6,446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Özgür Şef
 
 
1 adet bütün nuar ya da bonfile
 
2 adet patates 1 adet pırasa
 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
 
1 dal biberiye
 
1 fincan zeytinyağı
 
 
Patatesi küp doğrayın pırasayı julyen, bir kap içinde tuz, biberiye ve zerdeçal ile karıştırıp, üzerine yağ dökün. Sebzeleri 180 derecede fırına verin. Diğer tarafta etinizi tavada mühürleyin yani her tarafını kızartın ve sebzelerin üzerine koyun üzerini kapatıp yaklaşık bir saat 170 derecede pişirin. Bir saat sonra servis edebilirsiniz.
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11016 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2025 
5,856 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg dana eti (but kısmından ve kemiksiz)
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çay kaşığı tuz
 
Kiraz domates dolmaları için:
 
10 adet kiraz domates
 
3 çiçek haşlanmış brokoli
 
1 diş ezilmiş sarımsak
 
5 kök ıspanak
 
1 adet küçük boy soğan
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Servis için:
 
6-7 adet konserve kuşkonmaz
 
2 adet haşlanmış havuç
 
2-3 çiçek haşlanmış brokoli
 
4-5 adet haşlanmış brüksellahanası
 
 
Etin iyice kızarmasını sağlamak için etrafındaki ince zarı çıkarmadan tuzla iyice ovun.
 
Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alarak her tarafını kendi yağında kızartın.
 
Daha sonra eti düdüklü tencereye koyun.
 
Salçayı 3 su bardağı su ile açın ve üzerine ekleyin.
 
Bir buçuk saat pişmeye bırakın.
 
Diğer taraftan kiraz domates dolmalarını hazırlamak için, domateslerin içlerini çıkarıp kenara alın.
 
Brokolileri bir kaba alıp üzerine sarmısak ve tuz ilave edip ezin.
 
Domateslerin 5 tanesinin içini bu harçla doldurun.
 
Bir tavada sıvıyağı kızdırıp ince kıyılmış soğan ve ıspanağı kavurun.
 
Tuz ve karabiber ekleyip, kalan domatesleri de bu harçla doldurun.
 
Pişen rostoyu servis tabağına alıp dilimleyin.
 
Haşlanmış sebze ve domates dolmaları eşliğinde servis yapın.
 
 
 ML® Ankara Tava için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12467 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2007 
5,614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
But tarafından 2 kilo dana eti
 
100 gram iç yağı
 
60 gram sadeyağ
 
3 havuç
 
1 sap kereviz
 
1 baş soğan
 
1 demet kıyılmış maydanoz
 
1 defne yaprağı
 
3 çorba kaşığı kekik
 
3 baş karanfil
 
Yeteri kadar et suyu
 
2-3 karabiber tanesi
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Dana eti pişirilmeden önce bir süre buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur. iç yağını dilimlere bölün, sonra onları bir parmak kalınlığında ince şeritlere kesin. Havuçları kazıyıp yıkadıktan sonra ortalarından uzunlamasına dörde bölün. Havuçların orta kalınlıkta olmalarına dikkat edin. İnce uçlu ve keskin bir bıçakla dana etinde uzun delikler açıp yağlarla havuçları bu deliklere sokun. Sonra bu eti tuzlayın, karabiberleyin, içine 1 defne yaprağı, 1 çorba kaşığı kekik, 3 baş karanfil, 2 - 3 karabiber tanesi katın. Eti beş saat kadar marinatta dinlendirdikten sonra sadeyağı geniş bir tencerede eritin, eti marinattan çıkartıp tencereye koyun ve çevirerek her yanını kızartın.  Kıyılmış  maydanozla  kereviz yaprağını ve rendelenmiş soğanı katın, renkleri dönünceye kadar karıştırın. Sebzeler kavrulunca önce tencereye marinat suyunu dökün, sonra etin üstünü örtünceye kadar, et suyu koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Eti vakit vakit çevirerek 3-4 saat kadar orta ısılı ateşte pişirin.
 
Et piştikten sonra bunu et suyundan çıkartın ve sıcak yerde tutulan servis tabağına koyun.
 
Tencerede kalan et suyunu ise tel süzgeçten geçirdikten sonra biraz koyulaşıncaya kadar kaynatın ve dilim dilim doğranmış rostonun üstüne sıcak sıcak dökün. Servis tabağının çevresini püre yapılmış veya haşlanmış patatesle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
Rana İlden 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc14978 
Gönderme Tarihi: 30.May.2007 
5,414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dana tranç veya kontrfile 1 kg
 
Sıvı yağ
 
Soğan 1 adet
 
Havuç 1 adet
 
Salça 1 çorba kaşığı
 
Patates 8 adet
 
Süt 2.5 su bardağı
 
Tereyağı 2 çorba kaşığı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Fırın en yüksek sıcaklığa ayarlanarak ısıtılır. Dana etinin fazla yağlı ve sinirli kısımları temizlenir. Etin hacmine uygun bir fırın tepsisi hazır edilir ve içine sıvı yağ dökülür. Et tuzlanıp biberlendikten sonra tepsiye yerleştirilir ve ete sıvı yağdan bulanır. Rosto, öz suyunun dışa akmaması için 250°C'deki fırına verilir ve üzerinin çabuk kızarması sağlanır. 15 dk sonra üzeri kızarmaya başladığında fırının ısısı 150°C civarına düşürülür. Et 90-120 dakika arası, yavaş yavaş, kızartılarak pişirilir.
 
Patatesler soyulup yıkanır ve ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kesilir. Tencereye, patateslerin üzerini iki parmak geçene kadar su doldurulur ve ateşte ısıtılır. Tencereye yeterince tuz eklenir ve 25-30 dk kaynatılarak pişirilir. Süt ısıtılır. Patates pişer pişmez süzülüp derhal ezilir. Tereyağı ve sıcak süt eklendikten sonra bir kez karıştırılıp servis edilebilir.
 
Etin pişmesine 10 dk kala soğan ve havuç soyulur ve findik büyüklüğünde doğranır. Rostonun etrafına serpiştirilir. Piştikten sonra et tepsiden alınır ve sıcak bir yerde muhafaza edilir. Tepsiye salça ve bir su bardağı su eklenip 3-4 dk kaynatıldıktan sonra süzgeçten geçirilir. Rosto ince ince dilimler halinde kesilir ve servis kabına yerleştirilir. Üzerine sosu dökülür. Garnitür olarak yanında patates püresi ile, sıcak şekilde, servis edilir.
 
Rostonun dana etinin budundaki tranç kısmından veya dana kontrfileden olması tavsiye edilir. Bu teknikte pişirilen etlerde fırının önce çok sıcak olması ve et kızarmaya başladıktan sonra ısının düşürülmesi etin yumuşak kalmasını sağlar.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 30.12.2024
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
pazar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2007 
Mesajlar: 46
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17936 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2007 
4,680 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1-1,5 kg dana rosto 
 
200 gr soyulmuş sosis 
 
80 gr salam 
 
100 gr dana jambon
 
1 dilim ekmek
 
2 kase küp doğranmış domates
 
3 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı kıyılmış
 
maydanoz
 
1 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
7 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Doğranmış soğan ve sarmısağı 4 kaşık yağda pembeleştirin. Domatesi katın ve yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ekin.
 
Sosis, salam ve jambonu robotta kıyın. Yumurta, 1 tutam tuz, ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi ve maydanozun yarısını derin bir kapta harmanlayın.
 
3 kaşık yağı tavada kızdırın. Eti koyup sık sık çevirerek kızartın. Tavadan aldığınız rostoyu Ter cm aralıklarla dilimler birbirinden ayrılmayacak şekilde kesin.
 
Eti bir fırın kalıbına koyup hazırladığınız karışımı dilimlerin arasına doldurun. Yanına hazırladığınız domates sosunu gezdirin. Üzerini yağlı kağıtla kaplayın. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. 10 dakika dinlendirin. Dilimler halinde servis tabağında alıp domatesli garniyi yanına ilave edin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
maya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24210 
Gönderme Tarihi: 31.May.2008 
4,637 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1-1,5 kg. dana nuar
 
1 adet havuç
 
2 adet kornişon (küçük salatalık turşusu)
 
2 kaşık tereyağ
 
2 kaşık salça
 
2 defne yaprağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Nuar parçasını yıkayıp, çeşitli yerlerinden delerek, içine ince kesilmiş havuç ve kornişonları sokun. Dibi kalın bir tencerede iki kaşık tereyağla kızartın.
 
İki bardak suyla sulandırılmış salça, defne yaprağı tuz ve karabiberini ilave ederek, orta ısıda, suyunu kontrol ederek iki saat pişirin. Daha sonra et tahtasına alarak ince dilimler halinde kesin.
 
Sıcak, ya da soğuk servis yapın.
  
 | 
Dana Rostosu | 
  | 
seyfo 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.03.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34263 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2009 
4,626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gram süt danası budu
 
70 gram margarin (3,5 çorba kaşığı)
 
75 gram soğan (1 orta)
 
40 gram havuç (1 orta)
 
2 diş sarımsak
 
1 kahve fincanı sirke
 
1,5 kahve fincanı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bir tencereye; 3 çorba kaşığı margarin koyarak, kızdırmalı, sonra bu yağa yıkanmış ve tuzlanmış nua ya da tranş taraflarından kemiksiz 800 gram sığır etini kesmeden olduğu gibi ilâve ederek etin her iki tarafı iyice pembeleşinceye kadar arada bir çevirmek suretiyle aşağı yukarı 20 dakika kızartmalıdır.
 
Et kızarınca, buna; üstü kazınmış ve dörde bölünmüş 1 orta havuç, soyulmuş ve sekize bölünmüş 2 büyükçe soğan, 3 diş sarımsak, 2 defne yaprağı, 6 adet tane karabiber ilâve ederek, sebzeler hafifçe ölünceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle 10 dakika daha kavurmalı, sonra da et ve sebzelerle, soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış 4 orta büyüklükte domates ya da 1 kahve fincanı su içinde eritilmiş üç çeyrek kahve fincanı domates salçası katmalı ve domatesler eriyinceye kadar hafif ateşte pişmeye bırakmalıdır.
 
Domatesler 2 bardak sıcak su ilâve ettikten sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve bir saat sonra etin diğer tarafını da çevirmek suretiyle, et yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı bir buçuk saat, ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişirmeli, sonra eti bir tabağa almalı, tenceredeki etin yağlı suyunu ve sebzeleriyle püre halinde, delikleri ince bir kevgirden geçirerek salça haline getirmeli, ve eti, ince dilimlere kesmek suretiyle tabağa döşedikten sonra üstüne salçasını ilâve etmeli ve hemen servis yapmalıdır.
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
serenat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2007 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15291 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007 
4,549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. dana nuarı
 
2 adet iri soğan 
 
1 baş sarımsak 
 
50 gram margarin 
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çay bardağı sirke 
 
Defne yaprağı
 
Tuz
 
 
Etin üzerindeki yağ ve sinirler temizlenir. Sivri bir bıçak yardımıydı ntto açılan oyuklara sarımsaklar yerleştirilir. Soğanların suyu ile güzülce ovulur ve buzdolabında 24 saat dinlenmeye bırakılır.
 
Kızartma tenceresi daha önce açıklandığı gibi kızdırılır. Dinlendirilmiş et tencereye konularak bütün yüzeyleri kızartılır. Bir çay bardağı su, sirke ve defne yaprağı ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Alev ayarı yapıldıktan sonra 1 saat pişirilir. Tuz ilave edilir 5 dakika daha pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
  
 | 
Dana Rostosu | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73755 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012 
4,411 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. sığır eti
 
3 kaşık margarin
 
1 orta havuç
 
2 büyük soğan
 
4 orta domates
 
3 diş sarımsak
 
2 defne yaprağı
 
6 tane karabiber
 
1 bardak et suyu
 
2 bardak su
 
Tuz
 
 
Bir tencereye margarini koyarak kızdırın. Sonra bu yağa rostoyu ilave ederek etin her tarafı pembeleşinceye kadar 20 dakika kızartın. Et kızarınca buna üstü kazınmış ve dörde bölünmüş havuç, soyulmuş ve sekize bölünmüş 2 büyük soğan, 3 diş sarımsak, 2 defne yaprağı, 6 adet tane karabiber ilave ederek sebzeler ölünceye kadar 10 dakika kavurun. Sonra da et ve sebzelerle, soyulmuş ve küçük doğranmış domatesi katın. Domates eriyinceye kadar pişmeye bırakın. Domatesler eriyince bunlara sıcak et suyu ve su ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. İki saat sonra etin diğer tarafını da çevirerek et yumuşak bir hal alana kadar 3,5 saat hafif ateşte pişirin. Eti bir tabağa alın. Tenceredeki etin suyunu sebzeleriyle püre halinde ince süzgeçten geçirin. Eti ince dilimlere keserek tabağa döşeyin. Üstüne salçasını ilave edin. Etrafına sote edilmiş sebzeler koyarak garnitür yapabilirsiniz.
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
dobik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2012 
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74751 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2012 
4,366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet nuar (1-1.5 kg.)
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet orta boy havuç
 
1 adet büyük boy patates
 
2 adet defne yaprağı
 
10 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 demet maydanoz sapı
 
1 paket margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Temizlenmiş rostoluk dana eti ( Nuar parçası), sivri uçlu bir bıçak ya da masatın ucuyla beş altı yerinden dele-lim. Her deliğin içine 1 diş sarımsak sokup, bastıralım. Aynı Nuar ı uzunlamasına delip, içine ince uzun şeklinde kestiğimiz 1 adet havucu saplayalım.
 
Tencereye margarin yağını koyup erittikten sonra, eti, kıydığımız kuru soğanları, havuçları, patatesleri, maydanozları, defne yapraklarını, sarımsakları ilave edip, kavurmaya başlayalım.
 
Biraz kavrulunca salçayı da katıp, 1-2 dakika daha kavuralım.
 
Yeterince tuz ve karabiber de ekledikten sonra, üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup, ağzı kapalı olarak pişirelim.
 
ihtiyaç oldukça su ilave edip, etin iyice pişmesini sağlayalım.
 
Et iyice pişip de yumuşayınca tencereden çıkartalım. Biraz soğuduktan sonra, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyelim.
 
Tencerede kalan sosu ya mikserden geçirerek yada süzgeçten ezerek püre haline getirelim
 
Dilimlediğimiz etleri, kenarlı bir tepsiye dizip, üzerine de sosu döküp, bir taşım daha kaynatarak, sıcak sıcak servis yapalım.
 
Garnitür olarak en uygunu patates püresidir.
 
 
Not: Sosun koyu olmasını isteyenler, 1-2 çorba kaşığı un ilave edebilirler.
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
müveddet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2007 
Mesajlar: 57 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73510 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2012 
4,332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg dana nuar
 
1 adet havuç
 
1 adet soğan
 
2 yemek kaşığı yağ
 
2 yemek kaşığı un
 
2 diş sarımsak
 
Yeteri kadar et suyu
 
 
Rostoluk etleri bir tencereye koyun. Bir bütün soğan, bir bütün havuç ve 2 diş sarımsakla, etler iyice pişene kadar pişirin. Rostoları bir borcama dizin. 2 kaşık yağı eritip, un ile kavurun. Yeterince et suyu döküp, bir sos hazırlayın. Bir-iki taşım kaynatıp, etlerin üzerine dökün, 20 dakika fırınlayın. Servis tabağına alıp patates püresi ile süsleyin.
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73674 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2012 
4,226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. dana göğsü (kemiği çıkarılmış)
 
1 soğan
 
50 gr. mantar
 
40 gr. tereyağı
 
3 dilim ekmek
 
2 çorba kaşığı süt
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
 
Fırını önceden yavaş hararete ayarlayın. Dana etini düz bir yere yayın. Kıyılmış soğan ve mantarları tereyağda kızartın. Ekmek kabuğunu çıkarıp ufalayarak süte batırın. Soğan, mantar, tereyağı, yumurta, tuz ve karabibere karıştırın. Maydanozu ince ince kıyıp ilave edin. Bu içi etin üzerine yayıp eti rulo yapın. İplerle sıkıca sarıp fırında 1,5 saat tutun. Ara sıra üztüne eritilmiş tereyağ sürerek yağlayın. Yanında bezelye ve havuç sotesi olduğu halde servis yapın.
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95240 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2014 
3,994 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
750 gr. Dana eti (kemiksiz but) 
 
Pul biber 
 
Tuz, karabiber 
 
1 Soğan 
 
500 gr. Havuç 
 
1 Pırasa 
 
1-2 çorba kaşığı sıvıyağ 
 
1 çorba kaşığı kekik 
 
300 ml. et suyu 
 
1 çorba kaşığı margarin 
 
Bir tutam tozşeker 
 
250 gr. makarna 
 
1 çorba kaşığı tane karabiber 
 
150 gr. süt kreması 
 
 
 
Eti temizleyiniz. Pul biber, tuz ve karabiber ile ovun. Soğanı soyun. Havuçları yıkayıp kabuklarını soyunuz. Pırasayı da ayıklayıp yıkayınız. Soğan ve 1 havucu doğrayınız. Pırasayı ince halkalar halinde doğrayınız. 
 
Sıvıyağı bir tavada kızdırınız ve eti kızartınız. 
 
Sebzeleri ete ilave edip karıştırarak kavurunuz. Kekik ve et suyunu da ekleyiniz. Rostoyu orta dereceli ateşte, üstü kapalı olarak 1 saat pişiriniz.
 
25 dakika piştikten sonra kalan havuçları halka halka doğrayın. 150 ml. kadar suda margarin ile yaklaşık 5 dakika haşlayınız. Tuz, karabiber ve tozşeker ile tatlandırınız.
 
SOSUNUN HAZIRLANMASI: Rostoyu tencereden alıp soğumayacak şekilde bekletiniz. Sosunu bir süzgeçten geçirip küçük bir tencereye aktarınız. Süt kremasını ve karabiber tanelerini ilave edip bir taşım pişiriniz. (Un ile kıvam verebilirsiniz ve salça ile de renklendirebilirsiniz.) Süzerek kullanınız. Eti ince ince dilimleyip garnitur ve sosla birlikte servis yapınız. 
 
 
 
Not: Soslu rostonun yanında makarna veya pilav yerine patates püresi ya da sadece sebze garnitür de sunabilirsiniz. Bir diğer alternatif de Eriştedir. Özellikle tereyağı ile hazırlanmış Erişte, rostonun yanında ikram edebileceğiniz uygun ve lezzetli bir garnitür seçeneğidir.
 
 
 
  
 | 
Rosto | 
  | 
OSMANLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2006 
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4989 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006 
2,716 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr Dana Nuar veya Kontrfile
 
1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ
 
2 Çorba Kaşığı Margarin
 
1 Adet Soğan
 
1 Adet Havuç
 
1 Çorba Kaşığı Salça
 
1 Çorba Kaşığı Un
 
5-6 Su Bardağı Etsuyu veya Su
 
1 Demet Maydanoz Sapı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın. Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup, her yanı pişene dek kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın.
 
Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin. İçine iri doğranmış soğanı ve havucu ilave edin. sürekli karıştırın. Salçayı ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurduktan sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin. Eti tencereye aktarın. Maydanoz saplarını üzerine serpin. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile temizleyin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin.
 
Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin. Pişirme suyunu tel süzgeçten geçirin. Etin üzerine dökün. Patates püresi ile birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Rosto | 
  | 
mırmır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2011 
Mesajlar: 21 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82340 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2012 
1,927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 soğan
 
2 defneyaprağı
 
1 dana nuar
 
1 havuç
 
Yarım demet maydanoz sapı
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Su
 
Tuz
 
 
Öncelikler, dana nugarı bir tencereye alalım, üzerine iri doğranmış soğan ve havuçları ilave edelim. Sonra sırası ile maydanoz saplarını, defn yaprağını ve su ilave edelim dana nuarı pişmeye bırakalım.
 
Biz bu arada sosunu hazırlayalım, bunu için tavaya zeytinyağını alalım üzerine ince doğradığımız sarımsağı alalım sote yapalım. Bir kaşık salçayı ilave edelim bir iki karıştıralım, tuz ve karabiberini ayarlayalım, su ilave edelim kıvama gelince oçaktan alalım. Pişirdiğimiz nuarı çıkaralım, dilimleyelim servis tabağına alalım, üzerine sosu dökelim servise sunalım.
  
 | 
Rosto | 
  | 
lati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103046 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2014 
1,755 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gram rostoluk nuar et
 
2 çorba kaşığı salça
 
1 adet soğan
 
2 adet havuç
 
3 adet defneyaprağı
 
Püresi için:
 
4 adet patates
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı süt
 
Domates, sivri biber
 
 
Öncelikle nuar eti tencereye alıp üzerine suyu ekleyip 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra da içine soğan, havuç, tuz, karabiber ve defneyaprağını ekleyip 1 saat kadar pişirin. Et pişerken salçalı sosu için, tereyağı, salça ve etin pişen suyundan koyup 10 dakika pişirip dilimlenmiş etlerin üzerine koyun. Yanında püreyle ikram edin. Püre için gereken tüm malzemeyi ezip karıştırın ve sıcak olarak etin yanında ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
gülsuyu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141517 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019 
1,508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
500 gram kıyma
 
1 tane yumurta
 
1-2 dilim bayat ekmek içi
 
1 adet büyük kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
Karabiber
 
Tuz
 
İçi İçin:
 
1 adet havuç
 
3 adet haşlanmış yumurta
 
1 adet kabak
 
 
Öncelikle yumurtaları, kabak ve havucu haşlayın. Kabak ve havucu boyuna dilimleyin.
 
Kıymayı, ekmek içini, rendelediğiniz soğanı, 1 adet çiğ yumurtayı, karabiber ve dövülmüş sarımsağı iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı alüminyum folyo serdiğiniz tezgahın üzerinde hamur açar gibi açın. Haşladığınız yumurtaları kabak ve havucu açtığınız köftenin ortasına koyarak rulo haline getirin ve fırın tepsisine yerleştirin.
 
Salçayı 1 su bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile inceltin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Rosto | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147394 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2019 
1,181 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 adet bütün dana rosto (nuar) 
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz, taze çekilmiş karabiber
 
Marine için:
 
1 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı sızma zeytinyağı
 
4-5 dal taze biberiye (dal dal ayrılmış)
 
4-5 dal taze kekik (dal dal ayrılmış)
 
4-5 diş sarımsak (ince kıyılmış)
 
1 adet zencefil (ince kıyılmış)
 
1 soğanın suyu (tülbentle süzülmüş)
 
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
 
1 çay kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Eti mühürlemek için:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Narlı sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı un
 
3 su bardağı et suyu
 
Tuz, taze çekilmiş karabiber
 
1 büyük narın taneleri
 
Garnitür için:
 
1 kg havuç
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 limon
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Eti marine etmek için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Etin her tarafından sivri uçlu bir bıçak yardımı ile eti parçalamadan delikler açıp sos malzemesinin içine sızılmasını sağlayın. Sos malzemesini etin her tarafına sürdükten sonra üzerini kapatın. Buzdolabında 3 saat kadar marine edin. Eti marine ettikten sonra etin her tarafını mutfak ipiyle file olacak şekilde sıkı sıkı bağlayın. Daha sonra iyice ısıtılmış döküm tavada birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı ile her tarafını mühürleyin. Eti mühürledikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında, 1 saat pişirin. Sosu için tereyağını eritip unu kavurun. Azar azar sıcak et suyu ilave ederek yoğun bir sos kıvamına gelene dek pişirin. En son tuzunu, nar tanelerini ve karabiberini ekleyerek tatlandırın. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Garnitürü için havuçların kabuğunu kazıyıp 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suyun içine atın. 20-25 dakika orta ateşte haşlayın. Süzüp irice doğranmış maydanoz, rendelenmiş limon kabuğu, zeytinyağı ekleyip karıştırın. Fırındaki et pişince alın, iplerini çözün. Sosu üzerine dökün. Tekrar sıcak fırına verip 5 dakika ısıtın. Dilimleyip garnitürüyle birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Dana Rosto | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145341 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2019 
1,093 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gram dana nuar
 
1 baş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuzu
 
Yarım tatlı kaşığı tane karabiber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
2 adet orta boy havuç
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
4 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı sıcak su
 
 
Oda sıcaklığındaki etin üzerine bıçağın ucuyla delikler açın.
 
Sarımsakları soyup bu deliklere yerleştirin.
 
Deliklere sarımsakla birlikte tane karabiberleri de sıkıştırın.
 
Etin üzerine tuz ve karabiber serpin.
 
Sıvı yağı döküm tavada kızdırıp dana nuarın her yerini yüksek ateşte mühürleyin.
 
Üzerine kekik serpip mühürleme işleminin sonuna doğru tavaya sirkeyi ilave edin ve etinizi kenara alın.
 
Havuçların kavuklarını soyun.
 
Kuru soğanları soyup piyazlık doğrayın.
 
Tereyağını tavada eritip soğanları tavada hafifçe soteleyin.
 
Unu da ilave edip rengi değişene kadar soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
 
Mühürlediğiniz eti de soğanlara ekleyin.
 
Sıcak su ve havuçları da ekleyip et yumuşayana kadar 60 dakika pişirin.
 
Bu sürenin sonunda eti ve sebzeleri bir fırın kabına alın. Tencerenin dibinde kalan suyu da ete ilave edin.
 
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Eti fırına verip 30 dakika kadar pişirin.
 
Üzeri kızaran eti fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |