https://www.milliyet.com.tr
Çeyrek su bardağı (57 gr) yumuşak tuzlu tereyağı
1 büyük diş ince kıyılmış sarımsak
Koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber
Küçük bir avuç doğranmış taze maydanoz
Küçük bir avuç taze kekik (sapları alınmış ve ince doğranmış yapraklar)
Küçük bir avuç doğranmış taze nane yaprağı
8 dilim beyaz ekmek
14 yemek kaşığı rendelenmiş mozzarella peyniri
12 adet ortadan ikiye kesilmiş ince dilim pençeta
Küçük bir kaseye tereyağı, sarımsak, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın ve bir kenara koyun.
Başka bir küçük kapta maydanoz, kekik ve naneyi karıştırın. Onu da bir kenara koyun.
Bir tereyağı bıçağı kullanarak, tereyağı karışımını her bir dilim ekmeğin tarafına eşit şekilde yayın.
Bir mutfak yüzeyinin üstüne tereyağlı tarafı aşağı bakacak şekilde ekmek dilimlerinin 4'ünü yerleştirin. Her dilime eşit miktarda mozzarella peyniri ekleyin.
Ot karışımını peynirin üzerine bolca serpip, tuz ve karabiber ekleyin.
Dört sandviç yapmak için kalan ekmek dilimlerini tereyağlı tarafı yukarı gelecek şekilde üzerine kapatın.
Büyük bir tavayı veya ızgara tavasını orta ateşte önceden ısıtın.
12 adet dana pençetayı ortadan ikiye bölerek 24 adet pençeta hazırlayın.
Hazırladığınız ekmek dilimlerinden birini alın ve 6 dilim pençeta ile sarın. Kalan üç ekmeği de bu şekilde tekrarlayın.
Tava sıcakken sandviçleri pençeta dilimlerinin birleştiği taraf aşağı bakacak şekilde yerleştirin. Peynir eriyene kadar yaklaşık 4 dakika pişirin.
Her sandviçin üstüne hafifçe bastırmak için bir spatulanın arkasını kullanın. Her sandviçi ters çevirin, peynir tamamen eriyene ve sandviçin her iki tarafı da altın-kahverengi olana kadar, yaklaşık 4 dakika daha devam edin.
Servis tabağına alın ve sıcakken tüketin.
Not: Dana pençeta but etinin fleto kısmında bulunan iç ve dış zarı alınmış kemiksiz et çeşididir.
|