Malzeme
- Hamuru:
- 200 g Sana yağı
- 3,5 su bardağı un
- ½ su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tuz
- Harcı için:
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
- Kıtırı İçin:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı meyveli yulaf (veya sade yulaf)
- 1 su bardağı şeker
- 125 g Sana yağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Hamuru için:
Derin bir kâsenin içine önceden 30 dakika oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırıp, içine şekeri, yumuşamış Sana yağını, bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, kakaoyu ve tuzu ilave edip, iyice yoğurunuz.
Hamur kıvamına gelince Sıvı Sana ile yağladığınız açılır kapanır kek kalıbına koyup, hamuru elinizle iyice düzeltiniz.
Düzeltilmiş hamurun üzerine ilk önce damla çikolataları serpip,üzerine çekilmiş fındıkları koyup, iyice yayın.
Kıtırı için ayrı bir kâseye yumuşamış Sana?yı, şekeri, unu, meyveli yulafı ve tarçını koyup, yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru iki elinizle ufalayarak fındıkların üzerine koyup, üzerini kaplayın.
Damla çikolatalı kıtır tartı önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dak üzeri kızarana kadar pişirip, kalıbında en az 15 dak soğutup, servis tabağına alın.
Arzuya göre dondurma veya krema ile servis edin.
|